sd main logo
Nederlands
A(r)telier COCON
Menu

Zonnekind poppen

Kleine Lijs
Kleine Lijs

Jarenlang schreef Conny Dekker, initiatiefneemster van Atelier Cocon, samen met Marjolein van Leeuwen aan een boek over Zonnekindpoppen.

Doel was om het maken van deze poppen voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken.
Tekenares Janneke Rozebrand voegde zich bij hen, en zorgde voor mooie instructie tekeningen en fraaie illustraties bij de tekst. 
Uitgeven van het boek eind negentiger jaren bleek financieel een onmogelijkheid, maar gelukkig voegde Wilfried Nauta van Antrovista zich aan het drietal toe en bood aan om ook geheel vrijwillig van de inhoud een fraaie CD rom te maken.
Doel was om met de opbrengsten van deze CDrom genoeg geld te verzamelen om alsnog het boek te kunnen publiceren, maar jammer genoeg zette het enthousiasme van velen zich om in copieer- i.p.v koopgedrag. De resterende CDroms werden onder de leden van het Gilde voor poppenmaaksters verdeeld en de inhoud werd voor een ieder toegankelijk gemaakt door die in 2011 d.m.v. "Open sources" op het web te publiceren. Hierdoor is nu toch ons oorspronkelijke doel, weliswaar alleen nog voor Nederlandstalige bezoekers van deze websites, voor een stukje gerealiseerd. 

Heeft u vragen of maakproblemen, stuurt u dan simpelweg een email naar: connylacaille@gmail.com ; U krijgt dan zeker een reactie. 

Mocht u een kant en klare Zonnekindpop willen bestellen, maakt u hier dan uw keuze en beschrijf ons in een mail uw bestelling.

De modellen staan hieronder in hun ondergoed afgebeeld; Ze worden namelijk door ons namelijk niet zonder een ondergoedpakje de wereld in gestuurd.


De "Lijs" en het  "Poppenkind". (Groot 40 cm of de kleine 30 cm).

Het babypopje "Efran" (25 cm).

Klein "ZizaZonnekind" (20 cm).

De "De "Knooppop".


YouTube video


U maakt zelf een keuze uit: het model, de grootte, de kleur huidtricot, de kleur haren en het type ondergoed.

Kleding voor de poppen kunt u als halffabrikaat pakketjes bij ons bestellen.  


Kleine Lijs
Kleine Lijs
Groot Poppenkind en grote Lijs
Groot Poppenkind en grote Lijs
Baby pope "Efran"
Baby pope "Efran"

Voorbeelden van de kleding pakketjes voor dit
popje vindt u op de pagina: babypopje "Efran"